У Ніжині молода родина лікарів отримала ключі від квартири

18 жовтня 2024 р. 11:41

18 жовтня 2024 р. 11:41


Автор: Валерій Кичко

Подружжя працює у Центральній міській лікарні ім. Миколи Галицького: Максим – лікарем терапевтом у 2-му терапевтичному відділенні, а Наталя лікарем-педіатром у відділенні екстреної медичної допомоги.

Вручаючи ключі від житла молодому подружжю, міський голова Олександр Кодола підкреслив, що нині й у держави, і у міста не так багато можливостей забезпечувати житлом. Тож такі події у громаді дуже приємні. А залучати молодих фахівців до медичних закладів міста, це правильний шлях. «Медична галузь у нас одна з пріоритетних, - говорить міський очільник, - маємо дуже потужний проєкт – будівництво нового сучасного корпусу міської лікарні. Тож думаю, дасть Бог, будуть ще кращі умови у вас і для проживання, і для роботи».

Молоді лікарі самі з Полтавщини, до Ніжина прибули за державним розподіленням. Тут проходили інтернатуру: Максим на базі, тоді ще Центральної районної лікарні, а після об’єднання, вже у Центральній міській лікарні; Наталя була інтерном у пологовому будинку.

Сьогодні обидва молоді фахівці проходять навчання в Київському інституті післядипломної освіти ім. Шупика за спеціальностями, яких дуже потребує міська лікарня. Наталя Концаренко навчається за напрямком – дитячий кардіолог. Максим Концаренко навчається на кардіолога й працюватиме на посаді інтервенційного кардіолога. Це новий революційний напрямок кардіології, що поєднує в собі класичну кардіологію та кардіохірургію і надає пацієнтам великі переваги. Інтервенційна кардіологія передбачає діагностику і лікування шляхом внутрішньосудинного втручання, яке, на відміну від інших методів, є малотравматичним. Це один з напрямків сучасної медицини, що досить активно розвивається - з кожним роком розширюються показання для інтервенційних методів лікування. І це викликано не тільки відсутністю необхідності виконання операційного розрізу, але і високою ефективністю лікування. На сьогодні інтервенційні методи лікування використовуються не тільки при лікуванні ішемічної хвороби серця, але і при вроджених і набутих вадах серця, порушеннях ритму і провідності серця, артеріальній гіпертензії, кардіоміопатії й т.д. Заснована на передових технологіях, інтервенційна кардіологія застосовується в тих випадках, які ще в недавньому минулому традиційно лікувалися тільки за допомогою скальпеля.

Автор: Валерій Кичко У Ніжині молода родина лікарів отримала ключі від квартири

Наталя та Максим подякували керівництву міста за таку увагу та підтримку молодих лікарів, а адміністрації медичного закладу за можливість і працювати, і навчатися.

Реклама

У Ніжині молода родина лікарів отримала ключі від квартири

Джерело: nizhyn.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua