Столичні поліцейські затримали учасника кримінальної банди з Чернігівщини, який брав участь у «сходці»

18 жовтня 2024 р. 11:46

18 жовтня 2024 р. 11:46


На злочинному зібранні вирішували питання перерозподілу контролю за групами, що здійснюють незаконне переправлення осіб через кордон. Банда, до якої входив 24-річний підозрюваний, тривалий час функціонувала під «дахом» «злодія в законі». Діяльність цієї та ще двох злочинних груп поліцейські ліквідували у травні цього року.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Гроші, отримані від протиправної діяльності, учасники злочинних угруповань використовували для наповнення «злодійського общаку» та фінансової підтримки засуджених спільників. За результатами проведеної спецоперації були затримані лідери та учасники злочинних груп, які наразі знаходяться під вартою.

16 жовтня співробітники Управління стратегічних розслідувань в місті Києві спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у м. Київ затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України ще одного з членів раніше викритого злочинного угруповання.

Затриманий 24-річний мешканець Чернігівської області безпосередньо брав участь у «сходці» на території столиці за участю інших представників криміналітету. Одна з головних причин зібрання — ухвалення рішень щодо виготовлення підроблених тимчасових посвідчень військовозобов’язаних, довідок ВЛК і документів, що дозволяють безперешкодно виїхати особі за кордон й ухилитися від служби в ЗСУ.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомили про підозру за фактом організації, сприяння у проведенні або участі у злочинному зібранні (сходці) (ч. 1 ст. 255-2 Кримінального кодексу України). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Столичні поліцейські затримали учасника кримінальної банди з Чернігівщини, який брав участь у «сходці»

Джерело: cheline.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua