У Чернігові планують встановити новорічну ялинку на Красній площі – про що говорили під час ранкової наради в міськраді (Відео)

22 жовтня 2024 р. 17:42

22 жовтня 2024 р. 17:42


Чи доцільно встановлювати новорічну ялинку на Красній площі в Чернігові – одне з головних питань чергової щотижневої ранкової наради в Чернігівській міськраді.

« В Україні, як ми бачимо по моніторингу, в більшості обласних центрів ялинки все-таки встановлюють на центральній площі, більше того, в окремих містах навіть встановлюють Новорічне містечко. Питання ялинки на площі та ілюмінації в центрі, яка в нас уже встановлена, я все-таки розглянув би. Але важливо врахувати думку людей. »,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови

Планують у Чернігівській міськраді, що на центральній площі міста буде встановлена не лише ялинка: для створення святкової атмосфери планують увімкнути в місті тематичну інсталяцію та поставити кілька кіосків, у яких продаватимуть їжу, гарячі напої тощо.

Орієнтовну вартість облаштування ялинки в центрі міста в міськраді уже знають, планують, що бюджетних коштів на це не витрачатимуть, адже розраховують на підтримку місцевого бізнесу.

« Вартість ялинки з встановленням – 400 тисяч гривень. Ми готові розглянути можливість звернення до місцевого бізнесу, щоб це було не за бюджетні кошти. »,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови

Ну а після обговорення питань відносно святкових перейшли до буденності міста – звітували начальники міських комунальних підприємств, здебільшого про стан виконання низки ремонтних робіт, що тривають у Чернігові.

Планується, що найближчими днями в чернігівському мікрорайоні Шерстянка розпочнеться ремонт зруйнованого стічного колектору.

« Укладений договір на проведення ремонтних робіт із підрядною організацією. Загальна вартість робіт із прокладання – орієнтовно 17 мільйонів 176 тисяч гривень. До виконання робіт підрядник може приступити вже завтра. »,- Сергій Малявко – начальник КП «Чернігівводоканал» ЧМР

За словами начальника КП «Чернігівводоканал» Сергія Малявка, наразі для старту ремонтних робіт необхідне лише відповідне погодження від представників «Укрзалізниці», адже частина колектору, що потребує ремонту, розташована на території залізничних колій. Окрім того, в «Чернігівводоканалі» інформують про складність робіт, які планують провести на цій ділянці.

« Складність цих робіт полягає у тому, що це буде технологія глибинно-направленого буріння, відповідно, під час цих робіт будуть вібрації ґрунту, які можуть нашкодити тому колектору, який зараз в аварійному стані.»,- Сергій Малявко – начальник КП «Чернігівводоканал» ЧМР

Завершити ремонт на зруйнованому колекторі планують до Нового року.

Разом із тим упродовж кількох наступних днів у Чернігові планують розпочати ямковий ремонт по вулиці Курсанта Єськова.

« Сьогодні нам передають договір, ми його підписуємо, передаємо в ЦНАП, реєструємо і буквально завтра КП «АТП-2528» заходить на об’єкт з ямковим ремонтом. »,- Ярослав Куц – начальник управління житлово-комунального господарства ЧМР

Нагадаємо, що спершу на цій ділянці дороги планували провести капітальний ремонт, утім, наразі його вирішили перенесли на 2025 рік. У міськраді це рішення пояснюють браком часу.

« Зрозуміло, що вже там капітальний ремонт ніхто не зробить у зв’язку з тим, що це складна процедура і нам не вистачить часу.»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови

Докладніше про ситуацію з капітальним ремонтом дорожнього покриття по вулиці Єськова, що в Чернігові, та доцільність фінансування ямкового на цій же ділянці дороги ми розкажемо в наших наступних матеріалах.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

У Чернігові планують встановити новорічну ялинку на Красній площі – про що говорили під час ранкової наради в міськраді (Відео)

Джерело: cheline.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua