«Бібліотечне радіо»: в чернігівській книгозбірні запрацював цікавий проєкт

22 жовтня 2024 р. 19:03

22 жовтня 2024 р. 19:03


Бібліотеки вже давно перестали бути місцем, де лише зберігається література для читачів. Бібліотеки нині – це осередки волонтерства та простори для цікавих заходів і експериментів.

Зокрема, вчора в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей зазвучали перші акорди нового аудіопроєкту «Бібліотечне радіо».

« Цей проєкт зароджувався в наших головах уже давно. Але так сталося, що ми вирішили започаткувати його тільки до Тижня української писемності і мови. А сам день припадає на 27 жовтня. Тож у нашій бібліотеці відбуватиметься ціла низка заходів, присвячених цій події. І розпочали ми вчора цей захід саме презентацією «Бібліотечного радіо », – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Лариса Казакова, заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Сам же проєкт «Бібліотечне радіо» в закладі вирішили зробити довготривалим.

« Старт проєкту виявився дуже цікавим для наших читачів, бо їм дуже сподобалися радіорозповіді про мовні цікавинки, історію української мови. Ми також зробили добірку дуже класних пісень. До речі, вибирали пісні сучасних виконавців на слова наших класиків: Тараса Шевченка й Лесі Українки. Зараз дуже багато з’явилося таких пісень. Тож нині слова класиків в обробці звучать дуже по-сучасному. Люди були дуже задоволені. Читачі навіть перепитували, що це в нас таке цікаве грає », – розповіла Лариса Казакова.

Крім аудіопроєкту, в бібліотеці заплановані літературні вечори, книжкові виставки, літературні квести.

Щоб проєкт запрацював, доклала руку команда бібліотечних працівників, бо потрібно було знайти цікавий матеріал, адаптувати його до ефіру, начитати та змонтувати ролик.

« Перший раз ми не ризикнули з прямим ефіром. Хоча, як виявилося, ми можемо це робити через систему оповіщення. І до того ж нам не довелося вирішувати якісь додаткові технічні моменти. А взагалі через нашу систему ми можемо транслювати привітання з днем народження, робити різноманітні оголошення тощо », – пояснила Лариса Казакова.

Окрім підготовки радіовипусків до Тижня української писемності, бібліотечна команда працюватиме над випусками до Всесвітнього дня дитини, Дня Збройних Сил України та інших свят.

« Думаю, з нагоди таких важливих свят радіо в нас працюватиме », – сказала Лариса Казакова.

Ірина Осташко

«Бібліотечне радіо»: в чернігівській книгозбірні запрацював цікавий проєкт

Джерело: cheline.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua