Конкурент Google. OpenAI анонсувала пошуковик на основі ШІ SearchGPT

26 липня 2024 р. 09:56

26 липня 2024 р. 09:56


Деталі

  • Компанія заявила, що SearchGPT даватиме швидкі та своєчасні відповіді на основі зрозумілих і релевантних джерел.
  • OpenAI опублікувала приклад запиту «музичні фестивалі в Буні північна Каліфорнія в серпні». Як свідчать скріни, SearchGPT склала список фестивалів з короткою інформацією про кожний захід за даними сайтів з результатів пошуку. Відповіді супроводжуються посиланнями на джерела.

  • Після виведення результатів користувач зможе поставити додаткові запитання, а модель враховуватиме контекст розмови, пише The Verge . Також користувач зможе подивитися результати у вигляді звичних посилань із заголовками та описами.
  • SearchGPT – це поки що прототип нових функцій пошуку, які покликані обʼєднати «міць наших моделей штучного інтелекту з інформацією з інтернету».
  • Тестова версія буде доступна лише 10 000 користувачів. У майбутньому SearchGPT інтегрують у ChatGPT.

Контекст

SearchGPT від OpenAI може стати серйозним конкурентом для Google . Крім того, вона прямо конкурує з продуктом стартапу Perplexity, який позиціонується як пошуковик із відповідями від штучного інтелекту.

OpenAI 18 липня презентувала нову версію своєї флагманської ШІ-моделі – GPT-4o mini . Компанія сподівається, що менша та дешевша модель залучить ширше коло розробників і бізнес-клієнтів.

Річний дохід OpenAI зріс більш ніж удвічі, до $3,4 млрд, протягом останніх шести місяців. Річний дохід творця ChatGPT наприкінці 2023 року становив $1,6 млрд .

В останні місяці OpenAI працює над збільшенням доходів своїх продуктів штучного інтелекту, продаючи послуги корпоративним клієнтам. Наприкінці травня компанія підписала контракт із найбільшим корпоративним клієнтом – міжнародною консалтинговою компанією PwC. Також фірма стала першим партнером OpenAI з продажу корпоративних пропозицій ШІ-стартапа іншим підприємствам.

Конкурент Google. OpenAI анонсувала пошуковик на основі ШІ SearchGPT

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua