Міноборони США знайшло ще $2 млрд на зброю для України через бухгалтерську помилку

26 липня 2024 р. 10:23

26 липня 2024 р. 10:23


Деталі

  • Пентагон зіткнулося з проблемами при точному визначенні вартості оборонних товарів, відправлених в Україну, через нечіткі бухгалтерські визначення, йдеться в новому звіті Управління державної звітності.
  • У 2023 році Міноборони заявило, що співробітники використовували «відновну вартість» замість «амортизованої вартості» для підрахунку мільярдних обсягів матеріалів, відправлених в Україну.
  • Помилка на $6,2 млрд відкрила шлях для відправки до Києва ще мільярдів доларів, зазначає агентство.
  • Пентагон повідомив, що з того часу було виявлено ще $2 млрд завищеної вартості. Як наслідок, в Україну може бути відправлено озброєння ще на $2 млрд.

Контекст

США надають значну військову допомогу Україні з початку російського вторгнення. 20 квітня Палата представників Конгресу США після шести місяців зволікань ухвалила фінансування допомоги Україні на $60,8 млрд . 23 квітня це рішення затвердив Сенат , а 24-го підписав президент Джо Байден .

Президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден 13 червня на полях самміту G7 в Італії підписали двосторонню безпекову угоду ( повний текст ). Цим документом США беруть на себе довгострокові безпекові зобовʼязання, спрямовані на підтримку зусиль України для перемоги у війні та стримування можливої російської військової агресії в майбутньому.

США обіцяють підтримувати оборонну силу України, а також розвиток військових спроможностей завдяки наданню зброї, обладнання, проведенню тренувань та іншій допомозі у співпраці з партнерами. Ідеться про допомогу в таких сферах, як ППО, артилерія, бронетехніка, бойова авіація, морська безпека, кібербезпека та захист критичної інфраструктури.

Міноборони США знайшло ще $2 млрд на зброю для України через бухгалтерську помилку

Джерело: forbes.ua (Новини)