Глава Укренерго про відключення світла: найскладніший період літа позаду

26 липня 2024 р. 18:01

26 липня 2024 р. 18:01


Ситуація з електропостачанням в Україні покращилася останніми днями. Є всі підстави вважати, що найскладніший період літа вже позаду.

Про це заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький, його цитує пресслужба компанії.

Глава Укренерго про відключення світла: найскладніший період літа позаду

«Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращилася. Це пов’язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності – довгоочікувані, важливі для енергосистеми – які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит» , – заявив він.

Кудрицький зазначив, що зараз Укренерго використовує 1-2 черги відключень замість складного режиму у 3-4 черги. І ситуація й надалі покращуватиметься, якщо не буде нових масштабних пошкоджень обладнання.

При цьому глава Укренерго не став прогнозувати, якою буде ситуація зі світлом під час опалювального сезону.

«Чесна відповідь полягає в тому, що ніхто не знає, що робитиме наш ворог і наскільки успішними будуть його атаки. Тому нам потрібно відштовхуватися від того, що ми маємо максимізувати свою готовність – електростанцій, мереж, громад, забезпечення, наприклад, резервними джерелами живлення об'єктів критичної інфраструктури», – наголосив Кудрицький.

Нагадаємо, 24 липня енергетики достроково запустили один із блоків на АЕС. Це дозволило пом'якшити графіки вимкнення електроенергії.

Також повідомлялося, що Державна інспекція енергонагляду провела перевірки застосування графіків погодинних відключень у шести областях та виявила численні порушення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Глава Укренерго про відключення світла: найскладніший період літа позаду

Джерело: www.slovoidilo.ua (Економіка)