Вперше в історії Volkswagen може закрити заводи у Німеччині та скоротити персонал

02 вересня 2024 р. 19:35

02 вересня 2024 р. 19:35


За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У червні 2023 року флагманський бренд Volkswagen оголосив про намір скоротити витрати на €10 млрд. Через угоду із профспілками компанія пообіцяла не звільняти співробітників, а раніше вивести їх на пенсію. Тепер Volkswagen повідомляє, що лише цього буде недостатньо – ймовірно, доведеться скорочувати штат.
  • У понеділок 2 вересня 2024 року голова робочої ради Volkswagen Даніела Кавалло, яка представляє інтереси працівників на рівні наглядової ради, попередила співробітників, що керівництво розглядає можливість закриття німецьких заводів, оскільки флагманський бренд VW ризикує перейти в зону збитків. «Виконавча рада ставить під сумнів роботу німецьких заводів, внутрішні колективні угоди VW і програму забезпечення робочих місць, яка діє до кінця 2029 року», – сказала Кавалло.
  • Сама Volkswagen заявила, що «надзвичайно напружена» фінансова ситуація, в якій знаходиться компанія, змушує її не виключати навіть «закриття заводів з виробництва транспортних засобів і компонентів».

Контекст

Генеральний директор Volkswagen Олівер Блюме заявив, що європейська автомобільна промисловість перебуває в дуже серйозній ситуації, а виробництво в Німеччині стає дедалі менш конкурентоспроможним. «Ми як компанія повинні діяти рішуче», – додав Блюме.

Дохід від продажів Volkswagen у першій половині 2024 року склав €159 млрд, показавши зростання у порівнянні з першою половиною 2023 року (€156 млрд).

Вперше в історії Volkswagen може закрити заводи у Німеччині та скоротити персонал

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua