Volkswagen оголосив про намір закрити заводи у Німеччині: що сталося

03 вересня 2024 р. 15:59

03 вересня 2024 р. 15:59


Німецька автобудівна компанія Volkswagen вперше за 87 років своєї історії оголосила про намір закрити заводи у Німеччині та скоротити персонал. У керівництві зазначають — погіршилася економічна ситуація.

Про це повідомляє Bloomberg.

Продажі автомобілів в Європі все ще майже на п'яту частину нижчі від допандемічного рівня, виробники, включаючи VW, Stellantis NV і Renault SA, експлуатували понад 30 заводів на рівнях, які аналітики вважають збитковими. Це охоплює і найбільший в Європі завод Volkswagen у Вольфсбурзі.

В повідомленні зазначають, що причини зрозумілі: спроби Європи конкурувати з китайськими конкурентами та Tesla Inc. у виробництві електромобілів зазнають невдачі.

На відміну від США, автомобільна промисловість ЄС продовжила підтримувати високовартісні заводи після глобальної фінансової кризи. Масштабні інвестиції, необхідні для того, щоб конкурувати з електромобілями, втрата дешевої російської енергії та погіршення перспектив у Китаї означають, що ці дні добігають кінця.

Зазначається, що акції Volkswagen наближаються до мінімумів, досягнутих після дизельної кризи 2015 року. Тоді компанія відреагувала агресивними інвестиціями в електромобілі. Але вони не окупилися.У липні група знизила свої прогнози на рік після того, як продажі скоротилися в першому півріччі.

Витрати на нові моделі підштовхнули чистий грошовий потік автомобільного сектору до від'ємного значення — порівняно з позитивним показником у €2,5 млрд ($2,8 млрд) роком раніше.

Компанія показала, що переходить до режиму скорочення штатів, у липні, коли розкішний бренд Audi оголосив про плани скоротити 90% з 3000 працівників на заводі в Брюсселі.

Повідомляється, що європейські автовиробники неохоче вступили в гонку електромобілів, недооцінюючи нових суперників і темпи змін

Німеччина, завод, Volkswagen

Новий рекорд: в Україні у серпні продали понад 8 тис. легкових авто

Volkswagen оголосив про намір закрити заводи у Німеччині: що сталося

Джерело: chas.news (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua