Найближчим часом ціни на овочі в Україні будуть знижуватися

04 вересня 2024 р. 09:20

04 вересня 2024 р. 09:20


Виживати українцям цієї зими не доведеться – овочі та хліб в Україні будуть, є достатньо пшениці. Та й про дефіцит овочів, так званого «борщового набору» говорити не варто, пише SEEDS.

До того ж найближчим часом ціни на овочі будуть знижуватися. Так вважає народний депутат, секретар парламентського комітету аграрної політики та земельних відносин Іван Чайківський.

«Насправді про дефіцит говорити не варто, бо всі продукти так званого борщового набору вирощуються в Україні і їх абсолютно достатньо. З іншими продуктами теж не бачу жодних проблем. Фактично в Україні вже зібрали зернові, є достатньо пшениці, яка має хороші якісні показники. І можна сказати чітко, що овочі та хліб у нас будуть.

Зараз багато аграріїв, які не мають приміщень для зберігання овочів, продаватимуть свою продукцію і це буде тиснути на ринок. І я думаю, що найближчим часом ціни на овочі ще будуть знижуватися. Тому зараз українці можуть зробити запаси на зиму порівняно дешевших овочів», – переконаний Іван Чайківський.

Що стосується цін на м’ясо, на його думку, вони будуть зростати за рахунок того, що зростають в ціні електроенергія та пальне, пише видання “Сільський Господар”.

«Але здорожчання м’яса буде поетапним. Така сама ситуація буде і з молоком. Хоча ми теж маємо розуміти, що з іншого боку зростає і заробітна плата. Є дефіцит кадрів, який змушує підвищувати на виробництві заробітну плату. Тобто, загальна цінова і зарплатна ситуації балансують між собою і я не бачу загрози, яка може негативно повпливати на продовольчий ринок і кишені споживачів», – вважає Іван Чайківський.

SEEDS

Найближчим часом ціни на овочі в Україні будуть знижуватися

Джерело: www.seeds.org.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua