Енергоатом спростував інформацію про аварію на Південноукраїнській АЕС

04 вересня 2024 р. 14:29

04 вересня 2024 р. 14:29


НАЕК "Енергоатом" заявляє про виявлення зауваження у роботі одного із атомних енергоблоків, однак спростовує повідомлення про аварію на Південноукраїнській АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії .

«З метою припинення поширення недостовірної інформації про нібито аварію на Південноукраїнській АЕС Енергоатом повідомляє: В роботі одного із енергоблоків станції виявлено зауваження, після чого він був розвантажений», - йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі заявляють, що зауваження буде усунено після того, як фахівці НЕК "Укренерго" відновлять пошкоджені лінії та забезпечать можливість видачі електроенергії. У компанії також наголосили, що подія не пов'язана із ремонтною кампанією, а спровокована російськими обстрілами інфраструктури.

Раніше директор "Центру досліджень енергетики" Олександр Харченко повідомив , що один із атомних енергоблоків зменшив видачу потужності у мережу і, ймовірно, наступного тижня вийде у ремонт.

Як повідомлялося, через зниження потужності на деяких енергообʼєктах у середу, 4 вересня, змінені обсяги застосування обмежень споживання електроенергії.

Енергоатом спростував інформацію про аварію на Південноукраїнській АЕС

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua