В "Енергоатомі" прокоментували інформацію про аварію на Південноукраїнській АЕС: що кажуть

04 вересня 2024 р. 15:07

04 вересня 2024 р. 15:07


У НАЕК "Енергоатом" заявили, що на Південноукраїнській АЕС не відбулося жодних аварій .

Зазначається, що в роботі одного із енергоблоків станції виявлено зауваження, після чого він був розвантажений на 33% від номінальної потужності відповідно до регламенту через наявність зауваження.

"Зауваження буде усунене після того, як фахівці Укренерго відновлять пошкоджені лінії та забезпечать можливість видачі електроенергії", - підкреслили в компанії.

Там додали, що подія не пов’язана із проведенням ремонтної кампанії.

Як пояснили в "Енергоатомі", зазначена ситуація виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли інфраструктури "Укренерго" і супроводжувались значними коливаннями параметрів мережі (частота, напруга, струм), до якої були підʼєднані енергоблоки, з відключенням енергоблоків від мережі.

ЗМІ повідомили про вихід з ладу блоку ПАЕС

Раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко з посиланням на два незалежні джерела повідомляв , що один з енергоблоків на Південноукраїнській атомній електростанції вийшов з ладу й зменшив видачу електроенергії.

"Знов аварія на Південноукраїнський АЕС. Дві зайві черги відключень від Укренерго сьогодні - бо енергоблок на 600 МВт знизив видачу. Скоріш за все, наступного тижня піде в ремонт", - йдеться у повідомленні.

За його словами, до міністра енергетики додається питання якості ремонтів, оскільки, якщо блоки будуть виходити з ладу взимку, Україна опиниться у важкій ситуації.

Зауважимо, це не перший раз, коли в ЗМІ поширюється інформація про нештатну ситуацію на ПАЕС.

У серпні міністр енергетики України Герман Галущенко заявив , що інформація про нібито згорілі силові трансформатори на Південноукраїнській АЕС є повною брехнею. Він підкреслив, що ці “фейки” спрямовані на дискредитацію атомної енергетики, яка зараз є одним із ключових джерел електроенергії для країни.

Але МАГАТЕ підтвердило , що енергоблок Південноукраїнської АЕС був тимчасово зупинений через проблеми з трансформатором, що призвели до спрацювання електрозахисту.

В "Енергоатомі" прокоментували інформацію про аварію на Південноукраїнській АЕС: що кажуть

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua