Україна завершила реструктуризацію єврооблігацій та скоротила борг

04 вересня 2024 р. 16:15

04 вересня 2024 р. 16:15


Україна завершила реструктуризацію державних облігацій та гарантованих державою єврооблігацій на суму 20,5 млрд доларів.

Про це оголосили у Міністерстві фінансів.

Україна завершила реструктуризацію єврооблігацій та скоротила борг

«Процес реструктуризації включав обмін тринадцяти серій державних єврооблігацій і однієї серії гарантованих державою єврооблігацій Укравтодору на суму близько 20,5 млрд доларів США (приблизно 24 млрд доларів США з урахуванням капіталізованих відсотків) на вісім нових серій єврооблігацій із номінальною вартістю 15,2 млрд доларів США» , – розповіли у міністерстві.

Внаслідок угоди держборг України було скорочено на близько 9 млрд доларів. У Мінфіні пояснили, що це означає номінальне зниження вартості боргу на 37% з першого дня дії угоди та зниження чистої наведеної вартості боргу на близько 60%.

«Боргові виплати зменшуються на 93%, що призведе до економії 11,4 млрд доларів США протягом наступних трьох років. Окрім цього, витрати на обслуговування і погашення боргу до 2033 року зменшаться на 77%, що дозволить заощадити загалом 22,8 млрд доларів» , – додали в Мінфіні.

Нагадаємо, прем'єр Денис Шмигаль 28 серпня повідомив, що більшість кредиторів України схвалила пропозицію щодо реструктуризації боргу.

На інфографіці «Слово і діло» – які країни світу переживали дефолтні події за останні 25 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Україна завершила реструктуризацію єврооблігацій та скоротила борг

Джерело: www.slovoidilo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua