У Києві вводять нові перепустки для проїзду під час комендантської години

04 вересня 2024 р. 17:19

04 вересня 2024 р. 17:19


У Києві змінюють формат перепусток, за якими транспортні засоби можуть пересуватися містом під час комендантської години. Так, перепустки нового зразка почнуть діяти з 00:00 23 вересня .

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Періодичне оновлення перепусток — вимушений крок, який підвищує гарантію, що перепустками користуються лише ті, хто дійсно має на це підстави. Тобто працює в секторі безпеки та оборони України, критичній інфраструктурі міста та органах державної влади. Закликаю кожного відповідально ставитися до вимог воєнного стану», — пояснив він.

Де можна отримати перепустку

Заявки на отримання перепусток необхідно подавати до Центрального управління Військової служби правопорядку або до органу, де перепустку отримували попередні рази.

У ній обов’язково потрібно обґрунтувати необхідність переміщення транспортного засобу під час комендантської години.

Що робити в разі втрати перепустки

В разі втрати перепустки необхідно оперативно повідомити про це орган, який її видав. А старі після заміни на нові — повернути до Центрального управління Військової служби правопорядку або органу, що їх видав.

Керівники підприємств, організацій чи установ, що видали перепустку, несуть персональну відповідальність за стан її збереження та використання, облік і видачу.

Перепустки не можна розміщувати під лобовим склом або на іншому видному місці. Їх необхідно пред’являти винятково за вимогою правоохоронних органів або уповноважених осіб.

Нагадаємо, комендантська година в столиці наразі триває з 00:00 до 05:00.

Довідка Finance.ua:

  • попереднього разу формат перепусток для пересування містом під час комендантської години змінили 25 вересня 2023 року.

Передбачити усі пригоди на дорозі неможливо, однак можна мінімізувати ризики для автівки. Знайдіть каско онлайн на Finance.ua та гарантуйте захист автівки від різного типу ушкоджень.

Оформити каско

Альона Лістунова

Кореспондент-редактор

У Києві вводять нові перепустки для проїзду під час комендантської години

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua