Чому українці можуть отримати збільшені платіжки за електроенергію восени

04 вересня 2024 р. 17:41

04 вересня 2024 р. 17:41


Основні тези

  • Українці можуть отримати збільшені платіжки за електроенергію восени через несправності електролічильника та невчасне подання показників.
  • Неточності в роботі лічильника можуть бути спричинені механічними пошкодженнями або заводським браком.
  • Щоб уникнути переплат, споживачам необхідно подавати показники електролічильника щомісячно, за два дні до кінця поточного місяця та до 3 числа наступного місяця.

Чому ви платите за комуналку більше / Pexels

Українці можуть отримати збільшені платіжки за електроенергію. Така ситуація виникає через декілька причин, зокрема, внаслідок некоректної роботи електролічильника.

Чому платіжки можуть бути збільшені

Виявити несправність роботи електролічильника можна, зважаючи на показники. Якщо особа фіксує дані про обсяги спожитої електроенергії своєчасно, неточності виявляються швидко.

Причини несправності лічильника можуть бути різні. Навіть у найновіших пристроях виникають збої, наприклад через механічні пошкодження чи заводський брак.

Зверніть увагу! Подавати показники потрібно щомісячно у період: за два дні до кінця поточного місяця та до 3 числа наступного місяця.

Чому виникає переплата

Українці можуть здійснювати переплату і через інші причини. Якщо споживач не надає дані вчасно, йому нараховують платіж за середньодобовим споживанням. У такому випадку розмір комуналки буде більшим.

Якщо ж особа не "гасить" платіжки за електроенергію зовсім, їй можуть повністю відключити світло.

Нагадаємо! Тариф на електроенергію з 1 червня складає 4,32 гривні за кіловат-годину.

Чому українці можуть отримати збільшені платіжки за електроенергію восени

Джерело: 24tv.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua