Сенс Банк зробив грошові перекази з-за кордону в Україну безкоштовними

04 вересня 2024 р. 19:56

04 вересня 2024 р. 19:56


Сенс Банк оголосив про тимчасове скасування комісії на міжнародні перекази для своїх клієнтів. Акційна пропозиція від банку діятиме з 1 вересня до 31 жовтня 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба фінустанови.

На сайті банку зазначається, що у цей період переказувати кошти із власної закордонної картки платіжної системи Visa на українську картку, випущену Сенс Банком, можна буде безкоштовно.

Як скористатися акційною пропозицією

У пресслужбі банку повідомляють, що скористатися акцією можна у мобільному застосунку банку Sense SuperApp.

Для цього потрібно:

1. Натиснути на "Переказ/Платіж" з робочого столу, обрати "Поповнити свій рахунок" та потрібну Sense-картку Visa.

2. Далі натиснути на "З картки іншого банку", ввести реквізити своєї іноземної Visa-картки та суму переказу.

У повідомленні банку також йдеться, що перед відправкою коштів клієнтам варто ознайомитися з лімітами для переказу у меню картки в розділі "Керування".

Нагадаємо, раніше Сенс Банк заявив , що першим серед банків України впровадив унікальну функцію, яка дозволяє використовувати платіжні картки як картки лояльності.

А з 1 червня Сенс Банк запровадив ліміти на вхідні транзакції на картку клієнта від фізичних осіб, які обслуговуються в інших банках (P2P, person-to-person): до 200 переказів на суму до 1 млн грн щомісяця. Банк встановив обмеження суми переказів на картку за добу і протягом тижня - на рівні 400 тис. грн, тоді як ліміти за кількістю транзакцій на зазначені періоди: до 30 на день, і до 100 - за тиждень.

Націоналізація Сенс Банку

У лютому 2022 року Європейський Союз запровадив санкції проти співвласника "Альфа-банку Україна" Михайла Фрідмана, а в березні до них приєдналася Велика Британія .

Тоді ж Фрідман і його партнер Петро Авен покинули раду директорів "Альфа-Банку", який згодом в Україні змінив назву на Сенс Банк. Україна запровадила санкції проти Фрідмана у жовтні того ж року.

А в травні 2023 року Верховна Рада підтримала законопроєкт , який дозволяє НБУ націоналізувати банки підсанкційних власників.

20 липня Національний банк України вирішив вивести Сенс Банк з ринку. Пізніше фінустанова перейшла у власність держави.

22 липня 2023 року Міністерство фінансів та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомили про успішне укладення договору купівлі-продажу, за яким держава стала власником 100% акцій АТ "Сенс Банк ".

За даними НБУ, на 1 квітня 2024 року за розміром загальних активів Сенс банк посідав 8-ме місце (136,63 млрд грн) серед 63 банків, що діяли в країні. Банк увійшов до трійки лідерів за чистим прибутком за 2023 рік: він склав 5,04 млрд грн.

Сенс Банк зробив грошові перекази з-за кордону в Україну безкоштовними

Джерело: delo.ua (Фінанси)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua