96% з понад 5000 NFT-колекцій виявились "мертвими" – звіт

05 вересня 2024 р. 09:15

05 вересня 2024 р. 09:15


Аналітики платформи NFT Evening оприлюднили звіт про стан ринку невзаємозамінних токенів (NFT). Вивчивши понад 5000 NFT-колекцій, експерти виявили, що 96% з них є “мертвими”.

Представники платформи NFT Evening зазначають, що наразі 40% власників NFT не отримують прибутку від своїх токенів. Середній термін життя NFT-колекцій становить 1,14 року, що у 2,5 рази менше, ніж тривалість існування традиційних криптовалютних проєктів.

Аналітики підкреслюють, що 2023 рік став рекордним за кількістю NFT, які зазнали краху, оскільки майже 30% проєктів цього року потрапили в категорію «мертвих». Вони також розрахували, що в середньому 44,5% власників NFT стикаються зі збитками.

Згідно з даними звіту, ця невтішна статистика підкреслює ризики, пов'язані з інвестиціями в сектор невзаємозамінних токенів і непередбачуваною динамікою ринку.

Фото 2 — 96% з понад 5000 NFT-колекцій виявились "мертвими" – звіт

Команда NFT Evening також виявила найприбутковішу NFT-колекцію на сьогодні — Azuki. Вона примножила інвестиції власників у середньому у 2,3 рази. Аналітики пояснюють цей успіх активною участю спільноти, грамотною маркетинговою стратегією та унікальним художнім стилем.

Водночас найзбитковішою виявилась NFT-колекція — Pudgy Penguins. Проєкт зазнав падіння вартості на 97%, що зробило його найбільш збитковим на сьогодні.

Згідно з висновками NFT Evening, ринок невзаємозамінних токенів демонструє ознаки занепаду. Аналітики підкреслюють важливість обережного підходу до інвестицій у цей сектор та вважають, що творці NFT мають переглянути свої стратегії реалізації проєктів. Вони зауважують, що високий рівень збитковості серед власників, контраст між успішними та невдалими проєктами та короткий термін життя NFT вказують на можливу нестабільність ринку.

Раніше повідомлялось, що  ринок NFT продовжує переживати спад, досягнувши найнижчої точки з листопада 2023 року. У липні 2024 року обсяг продажів склав лише 395,5 мільйона доларів , а середня вартість продажу знизилася до 39,56 долара.

Джерело фото: ua.depositphotos.com

96% з понад 5000 NFT-колекцій виявились "мертвими" – звіт

Джерело: delo.ua (Фінанси)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua