ВАКС відмовився застосувати запобіжний захід до ексзаступника міністра енергетики

05 вересня 2024 р. 10:29

05 вересня 2024 р. 10:29


Вищий антикорупційний суд відмовився застосувати запобіжний захід до колишнього заступнику міністра енергетики Максима Немчинова, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях на майже 12 млн грн.

Таке рішення 4 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС Лариса Задорожна, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити у задоволенні клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно Немчинова Максима Олександровича» , – заявила вона.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що прокурор оскаржить вказане рішення до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра енергетики Максиму Немчинову та іншим. За версією слідства, наприкінці липня 2022 року через воєнні дії ринок вугілля в Україні був обмежений. З метою сталого проходження опалювального сезону 2022/2023 Кабінет міністрів зобов'язав ДП «Укрвугілля» постачати енергоносій визначеним виробникам електричної енергії, зокрема державному ПАТ «Центренерго».

Попри такі обмеження, бенефіціар приватної компанії, яка мала договір з ДП «Укрвугілля», у змові з ексзаступником міністра енергетики схилив директора «Укрвугілля» до продажу вугілля його компанії, яка до того ж мала понад 50 млн грн заборгованості перед держпідприємством. У результаті «Укрвугілля» поставило приватній компанії майже 24 тисяч тонн сировини, яку та перепродала з надлишком у майже 20 млн грн.

Водночас ПАТ «Центренерго» недоотримало 12,5 тисяч тонн вугілля та було змушене викупити його у жовтні 2022 року за значно вищою ціною, переплативши майже 12 млн грн.

Раніше НАБУ і САП проводили обшуки у цій справі .

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

ВАКС відмовився застосувати запобіжний захід до ексзаступника міністра енергетики

Джерело: www.slovoidilo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua