Верховна Рада звільнила Дмитра Кулебу з поста міністра закордонних справ

05 вересня 2024 р. 12:36

05 вересня 2024 р. 12:36


За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • За відставку Кулеби з поста голови МЗС проголосували 240 народних депутатів.
  • Самого Кулеби під час голосування у Верховній Раді не було, повідомив Железняк.

Контекст

Міністром закордонних справ Дмитро Кулеба став у березні 2020 року. До цього обіймав посаду віцепремʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

У 2016 році, його призначили на посаду посла, постійного представника України при Раді Європи, а перед цим із 2014 року він був послом з особливих доручень із питань стратегічних комунікацій МЗС.

Президент Володимир Зеленський вперше за час повномасштабної війни наважився провести великі кадрові зміни в уряді. Вже цього тижня у Кабміні може зʼявитися вісім нових міністрів, троє з них – колишні співробітники Офісу президента.

Як Зеленський пояснював депутатам необхідність цих змін, чому посаду в уряді зберіг премʼєр Денис Шмигаль і чи готовий парламент віддати голоси за нових міністрів, читайте в матеріалі Forbes Ukraine .

Верховна Рада звільнила Дмитра Кулебу з поста міністра закордонних справ

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua