Верховна Рада звільнила Віталія Коваля з посади голови Фонду держмайна

05 вересня 2024 р. 13:56

05 вересня 2024 р. 13:56


За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Звільнення Коваля з посади підтримав 261 депутат. Це була друга спроба. 4 вересня Верховна Рада провалила голосування – не вистачило одного голосу.

Контекст

Колишнього голову Рівненської ОДА Віталія Коваля Верховна Рада призначила очільником ФДМУ 21 листопада 2023 року.

До потрапляння в політику Коваль був банкіром та бізнесменом. У 2004–2006 роках працював у кредитному департаменті Укргазбанку. У 2006–2019 роках був співзасновником або очолював підприємства в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ «Атлант-транс», ТОВ «Інвесттрейдсервіс», ТОВ «РГС-Логістикгруп», ТОВ «ВВВ Монтаж» та ТОВ «Санако».

«ВВВ Монтаж», яку очолював Коваль до призначення головою ОДА, стала фігурантом матеріалу Bihus.info . Журналісти стверджують, що фірми, повʼязані з «ВВВ Монтаж», у 2020-му отримали найбільші підряди на будівництво доріг.

Коваль – віцепрезидент Федерації греко-римської боротьби України. Його батько Станіслав Коваль – заслужений тренер, на честь якого на Рівненщині проводиться щорічний всеукраїнський турнір з цього виду спорту.

Велика політична карʼєра Коваля почалась у 2019 році, коли Зеленський призначив його головою Рівненської ОДА.

Верховна Рада звільнила Віталія Коваля з посади голови Фонду держмайна

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua