Коваля з другої спроби звільнили з посади голови Фонду державного майна

05 вересня 2024 р. 14:24

05 вересня 2024 р. 14:24


5 вересня Верховна Рада України звільнила Віталія Коваля з посади голови Фонду державного майна України.

За його словами, за звільнення Коваля проголосували 261 народних депутатів.

Зауважимо, під вечір 3 вересня до Верховної Ради надійшли заява про відставку голови Фонду державного майна Віталія Коваля .

Але за звільнення Коваля з посади 4 вересня голосів Раді не вистачило.

Наразі Віталій Коваля розглядають як кандидата на очільника МінАПК. За пропозицією фракції "Слуга Народу" до Верховної Ради  вже надійшло подання прем'єр- міністра Дениса Шмигаля про його призначення.

Віталій Коваль очолював Рівненську обласну військову адміністрацію з вересня 2019 року. Він був кандидатом у мери Рівного на виборах 2020 року від партії "Слуга народу".

До 5 вересня 2023 року головою Фонду державного майна був Рустем Умєров , який зараз очолює Міністерство оборони України.

21 листопада Верховна Рада підтримала призначення Віталія Коваля на посаду голови Фонду державного майна України.

За даними руху "Чесно", з 2006 по 2019 рік Коваль очолював та був співзасновником підприємств в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ "Атлант-транс", ТОВ "Інвесттрейдсервіс", ТОВ "РГС-Логістикгруп", ТОВ "ВВВ Монтаж" та ТОВ "Санако".

Коваль має професійну бізнес-освіту: отримав MBA у Львівській бізнес-школі Українського католицького університету та навчався в Aspen Institute Kyiv.

Також він є членом Національного олімпійського комітету України. Крім того, Коваль займає посаду першого віцепрезидент Всеукраїнської федерації греко-римської боротьби.

Звільнення міністрів

Нагадаємо, 4 вересня Верховна Рада звільнила Ольгу Стефанішину з посади віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Україн, міністра юстиції Дениса Малюську, Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів, Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

5 вересня Верховна Рада України звільнила Дмитра Кулебу з посади міністра закордонних справ. Також Ірину Верещук з другої спроби звільнили з посади віцепрем'єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Коваля з другої спроби звільнили з посади голови Фонду державного майна

Джерело: delo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua