Фонд гарантування завершив ліквідацію Златобанку

05 вересня 2024 р. 18:04

05 вересня 2024 р. 18:04


У понеділок, 2 вересня, виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб затвердила ліквідаційний баланс і звіт про виконання ліквідаційної процедури ПАТ «Златобанк» (рішення № 923).

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Зазначається, що, відповідно до ч. 3 ст. 28 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», Фонд припиняє виплату гарантованих сум відшкодування за вкладами у день затвердження ліквідаційного балансу банку. Згідно з частиною третьою статті 53 цього ж Закону, з моменту затвердження ліквідаційного балансу ліквідаційна процедура банку вважається завершеною.

Отже, з 2 вересня 2024 року припинено виплати гарантованого відшкодування вкладникам АТ «Златобанк», а ліквідаційна процедура вважається завершеною.

За період ліквідації вкладникам АТ «Златобанк» було виплачено понад 866,4 млн грн гарантованого відшкодування.

Згідно зі ст. 52 закону, вимоги кредиторів, що залишилися незадоволеними внаслідок ліквідації банку та продажу його активів на дату складення ліквідаційного балансу, вважаються погашеними.

Крім того, фонд закрив накопичувальний рахунок АТ «Златобанк». Всі реквізити рахунку є недійсними, і платежі на нього більше не приймаються.

Фонд гарантування завершив ліквідацію Златобанку

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua