Українці за місяць ввезли енергозберігаючих установок на пільгових умовах на 7 млрд грн

05 вересня 2024 р. 18:53

05 вересня 2024 р. 18:53


За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • За час дії пільг (з кінця липня цього року) загальна вартість таких товарів, ввезених в Україну, склала близько 7,1 млрд грн. При цьому пільг зі сплати митних платежів надано на суму майже 1,5 млрд грн.
  • Найпоширенішими товарами, ввезеними зі звільненням від оподаткування, були акумулятори та електрогенераторні установки. Їх імпортували у кількості майже 120 000 та понад 1800 одиниць відповідно. Податкове навантаження на них під час імпорту було зменшено на близько 760 млн грн.
  • Водночас пільги на інше обладнання та комплектуючі, необхідні для відновлення енергетичної інфраструктури, які підпадають під пільговий режим склали понад 708 млн грн.

Контекст

28 липня набули чинності Закони №3853-IX та №3854-IX від 16.07.2024 року, які передбачають звільнення від сплати митних платежів при ввезенні окремих видів товарів. Зокрема, це дало можливість звільняти від оподаткування ввізним митом і ПДВ при ввезенні в Україну обладнання для генерації та зберігання електроенергії.

Український бізнес активно інвестує у газові електростанції . УЗ , «Епіцентр» , «Біосфера» , «Західнадрасервіс» , «Нова пошта» і решта вкладають мільйони доларів у автономність. Чи зможуть виробники задовольнити наростаючий попит з України, звідки залучати інженерів для встановлення технологічного обладнання та яка ціна питання, читайте тут .

Українці за місяць ввезли енергозберігаючих установок на пільгових умовах на 7 млрд грн

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua