«Національний кешбек» пропонують поширити на книжки

06 вересня 2024 р. 08:46

06 вересня 2024 р. 08:46


Міністерство культури та інформаційної політики пропонує включити до програми «Національний кешбек» придбання книжок і послуги книгарень.

Про це повідомляє пресслужба Мінкультури.

У міністерстві зазначили, що в переліку послуг та товарів, доступних для кешбеку, відсутні послуги розповсюджувачів книговидавничої продукції (книгарень). Крім того, кошти кешбеку неможливо використати на придбання готових книжок.

Саме тому МКІП, комітет Ради та УІК звернулися до Міністерства економіки із пропозицією внести зміни до базової постанови, доповнивши Перелік кодами МСС:

  • 5942 «Книгарні»;
  • 5192 «Книги, періодичні видання та газети».

МКІП, комітет Ради та УІК наголошують на тому, що підтримка українських книгорозповсюджувачів у рамках експериментального проєкту «Національний кешбек» повинна стати важливою і неодмінною складовою державної політики підтримки цілісного українського культурного продукту.

Також там нагадали про досвід реалізації державної програми «єПідтримка». За два місяці її дії, з грудня 2021 по лютий 2022 року, майже 9 мільйонів українців витратили загалом 3,4 мільярда гривень, і найбільше коштів пішли саме на придбання книг.

Довідка Finance.ua:

  • 2 вересня в Україні офіційно стартувала програма «Національний кешбек», за якою українцям компенсуватимуть 10% витрат на придбання товарів вітчизняного виробництва;
  • максимальна сума, яку можна отримати за місяць становить 3000 грн;
  • середній розмір компенсації за державною програмою «Національний кешбек», може скласти близько 500 грн на місяць на людину.

Зробіть свої покупки приємнішими завдяки картці з кешбеком. Обирайте варіант для себе прямо на Finance.ua.

Банківські картки c кешбеком 💳

Альона Лістунова

Кореспондент-редактор

«Національний кешбек» пропонують поширити на книжки

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua