Ситуація контрольована: що чекає на валютний ринок в середині вересня

06 вересня 2024 р. 09:08

06 вересня 2024 р. 09:08


Основні тези

  • Ситуація на валютному ринку в середині вересня буде контрольованою, з мінімальними коливаннями завдяки дії режиму керованої гнучкості.
  • Значного сплеску попиту на валюту не передбачається, оскільки регулятор коригуватиме обсяги валютних інтервенцій для підтримання рівноваги.
  • Середні курсові відхилення протягом тижня не перевищать 2% від стартового курсу тижня.

Як зміниться курс долара в середині вересня / Pexels

На валютному ринку ситуація перебуватиме в "напівавтоматичному" стані З одного боку, ринок диктуватиме курсові зміни, а з іншого – регулятор контролюватиме ситуацію.

Як зміни чекають на валютний ринок

Банкір Тарас Лєсовий у коментарі 24 Каналу зазначив, що на перетині вересня ситуація на валютному ринку залишатиметься відносно мінливою. Курсові коливання можливі як в бік здорожчання, так і в бік зменшення вартості валют.

Ситуація контрольована: що чекає на валютний ринок в середині вересня

Начальник департаменту казначейства Глобус Банку

Лєсовий вважає, що система змін, утворена внаслідок дії режиму керованої гнучкості буде збережена. Відтак, будь-які коливання у щоденному розрізі будуть незначними та цілком очікуваними.

Загалом же на валютному ринку навряд чи можливий суттєвий сплеск попиту. Адже регулятор намагатиметься втримати рівновагу з пропозицією, коригуючи обсяги валютних інтервенцій.

Звісно, як це було наприкінці весни – на початку літа, ймовірні перебої з електроенергією можуть опосередковано позначитися на курсових показниках. Воєнні чинники вже протягом 2,5 років залишаються суттєвими і за певного збігу обставин можуть тиснути на валютний ринок. Однак гривні не загрожую падіння в провалля знецінення,
– вважає банкір.

Характеристики валютного ринку з 9 по 15 вересня

  • Коридори валютних коливань: 41 – 41,6 гривні за долар та 44 – 46 гривні за євро (на міжбанку) та 41,2 – 41,8 гривні за долар та 44 – 46,5 гривні за євро (на готівковому ринку).
  • Поточні курсові коливання: міжбанк – до 0,2 – 0,3 гривні, комбанки – до 0,3 – 0,5 гривні, обмінні пункти – до 0,5 гривні.
  • Різниця між курсами купівлі та продажу: міжбанк – до 0,05 гривні за долар, до 0,1 гривні за євро, комерційні банки – до 0,5 – 0,6 гривні за долар, до 0,8 – 1 гривні за євро, обмінні пункти – до 0,6 – 1 гривні за долар, до 1 – 1,3 гривні за євро.
  • Різниця курсів купівлі: комбанки – 0,2 – 0,3 гривні за долар, 0,3 – 0,5 гривні за євро, обмінні пункти – 0,3 – 0,5 гривні за долар, 0,5 – 0,7 гривні за євро.
  • Різниця курсів продажу: комбанки – 0,1 – 0,2 гривні за долар, 0,2 – 0,3 гривні за євро, обмінні пункти – 0,3 – 0,5 гривні за долар, до 0,5 гривні за євро.
  • Середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку: 0,3 – 0,5 гривні.

Зверніть увагу! Середні курсові відхилення протягом тижня не перевищать 2% від стартового курсу тижня.

Ситуація контрольована: що чекає на валютний ринок в середині вересня

Джерело: 24tv.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua