Велика Британія передасть Україні 650 ракет Martlet для ППО

06 вересня 2024 р. 09:27

06 вересня 2024 р. 09:27


За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Пакет допомоги, який включатиме ракети Martlet, офіційно оголосить міністр оборони Джон Гілі під час зустрічі контактної групи з питань оборони України (UDCG) на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині 6 вересня.
  • У заяві також зазначено, що до кінця року Велика Британія направить в Україну перші партії артилерійських снарядів на 300 млн фунтів стерлінгів (близько $395 млн).
  • Ця допомога фінансується через пакет Великої Британії на 3 млрд фунтів стерлінгів, закладених на рік для України, а також через внески Норвегії в Міжнародний фонд для України (IFU).

Ракета Martlet

Багатоцільова керована ракета Martlet (LMM) розробляється французькою компанією Thales Air Defence для Великої Британії. Вона має лазерне наведення, швидкість її польоту – півтора Маха,  дальність – понад 6 км. Martlet здатна вражати безпілотники, вертольоти, літаки та невеликі швидкі морські цілі.

Ракета призначається для використання на вертольотах, катерах, сухопутних платформах, а також у складі переносних зенітних комплектів. Маса ракети становить 13 кг, довжина – 1,3 м, діаметр – 76 мм.

Контекст

Цієї весни президент Володимир Зеленський звернувся з проханням про додаткові поставки систем ППО. Німеччина заявила, що відправить додаткову батарею, а Нідерланди оголосили про ініціативу відправити ще одну на основі компонентів, які постачають декілька країн.

26 серпня президент США Джо Байден прокоментував наймасованіший і найдорожчий авіаобстріл Росією території України. Він наголосив, що США насамперед постачатимуть Україні засоби протиповітряної оборони.

5 вересня канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив замовлення 17 додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T для України, щоб допомогти відбивати російські атаки.

Велика Британія передасть Україні 650 ракет Martlet для ППО

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua