США надають Україні пакет військової допомоги на $250 мільйонів — Остін

06 вересня 2024 р. 13:16

06 вересня 2024 р. 13:16


Сполучені Штати Америки надають пакет військової допомоги на 250 мільйонів доларів, який буде доставлено швидко.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на початку зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн» (Німеччина).

«Радий повідомити, що президент Байден оголосить сьогодні про додатковий пакет безпекової підтримки на 250 млн доларів для України», — сказав Остін.

Це, за його словами, допоможе Україні закрити деякі з її потреб. Озброєння будуть доставлені «зі швидкістю війни» (швидко. — Ред.), пообіцяв політик.

З моменту попередньої зустрічі формату в червні, нагадав глава Пентагону, США зобов’язалися надати безпекову підтримку Україні на понад 4 млрд дол.

Вашингтон і партнери сконцентровані на основних потребах України — ППО та боєприпасах.

Остін також акцентував на внесках партнерів. Так, у липні Німеччина, Нідерланди, Румунія та США оголосили про плани передачі додаткових систем ППО Patriot і компоненти, Італія пообіцяла надати систему SAMPT, ФРН нещодавно передала подальші системі Iris-T і боєприпаси калібру 155-мм. Нідерланди, Німеччина, Данія передали додаткові танки Leopard. Завдяки коаліції літаків Україна отримала першу партію F-16.

Остін також заявив, що ЄС використовують заморожені російські фінансові активи для закупівлі озброєнь для України, включно з тими, що закуповуються у рамках «чеської ініціативи» з придбання боєприпасів.

Глава Пентагону нагадав слова Президента України Зеленського, які той сказав раніше, про те, що агресія розширюється, якщо її не зупинити.

«Якщо Україна не буде вільною, світ не буде в безпеці», — підкреслив Остін.

Це вже 24-те засідання «формату Рамштайн». Міністри оборони та старші військові посадовці з близько 50 країн обговорюють питання допомоги Україні та її координацію з боку міжнародного співтовариства.

США надають Україні пакет військової допомоги на $250 мільйонів — Остін

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua