ЄС виділяє 40 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури України

06 вересня 2024 р. 14:11

06 вересня 2024 р. 14:11


Європейська комісія виділила для України 40 мільйонів євро на відновлення енергетичної інфраструктури

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у соцмережі Х .

За її словами, Єврокомісія виділяє цей пакет допомоги на тлі невпинних російських атак на енергетичну інфраструктуру України.

"Температура незабаром знизиться, тому ми посилюємо нашу гуманітарну допомогу українцям, які її потребують. З новим пакетом у 40 мільйонів євро на ремонтні роботи, електрику, опалення та житло", - підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, Україна отримала 68 великих генераторів від Європейського Союзу для подолання наслідків атак РФ на енергетичну інфраструктуру.

Українська енергетика отримає понад $1 млрд додаткової допомоги

Під час Міжнародної конференції з відновлення України 2024 у Берліні відбулося засідання високого рівня Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України за участю представників 25 країн. Тоді було оголошено про додаткову підтримку на суму понад 1 млрд доларів .

Крім того, країни-партнери наголосили на важливості збільшення експорту електроенергії в Україну ENTSO-E та посилення зусиль з надання обладнання для ремонтів до зими 2024/2025 років.

Також повідомлялося, що у липні міжнародні партнери надали Україні понад 2,3 тисячі тонн енергетичного обладнання після поновлення російських атак на енергетику.

ЄС виділяє 40 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури України

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua