Чи відбудеться зростання тарифів на інтернет з 1 жовтня

06 вересня 2024 р. 14:31

06 вересня 2024 р. 14:31


Основні тези

  • В Одесі відбувся круглий стіл, ініційований головою Одеської ОВА Олегом Кіпером, на якому обговорювали можливе зростання тарифів на інтернет з 1 жовтня.
  • Зміна до загальної системи оподаткування може спричинити закриття невеликих компаній, особливо в сільській місцевості, що може призвести до підвищення цін на інтернет у віддалених районах.
  • Голова Одеської ОВА запропонував створити робочу групу серед провайдерів для систематизації пропозицій та розробки плану дій.

Як можуть зрости тарифи / Pexels

В Одесі відбувся круглий стіл, ініційований головою Одеської ОВА Олегом Кіпером. Під час цієї зустрічі представники різних компаній пояснили чому у українців можуть виникнути проблеми з інтернетом.

Чому можуть зрости тарифи

З 1 жовтня має відбутися перехід на загальну систему оподаткування. Учасники ринку комунікаційних послуг вбачають в цьому рішенні спробу монополізації галузі.

Річ у тім, що нововведення може спричинити закриття невеликих компаній. Зокрема тих, що функціонують у селах.

А якщо вони і надаватимуть свої послуги, то зовсім за інші гроші. Це призведе до того, що в Одесі люди платитимуть за інтернет умовно 300 гривень на місяць, а де-небудь у віддалених районах – 1 300 і більше,
– уточнює виконавча директорка групи компаній "Мій провайдер" Людмила Кокоровець.

Конкуренція, яка панує на ринку і стимулює компанії контролювати якість послуг та утримувати прийнятні ціни. Голова Одеської ОВА висловив пропозицію створити робочу групу серед провайдерів, щоб систематизувати наявні пропозиції і розробити точний план дій.

Чи відбудеться зростання тарифів на інтернет з 1 жовтня

Голова Одеської обласної військової адміністрації

Нагадаємо! 3 вересня ВРУ провалила голосування за новий законопроєкт.

Чи відбудеться зростання тарифів на інтернет з 1 жовтня

Джерело: 24tv.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua