Танки Leopard та гаубиці PzH 2000. Німеччина та союзники анонсували чергову військову допомогу Україні

06 вересня 2024 р. 14:53

06 вересня 2024 р. 14:53


За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Крім 77 Leopard 1A5 від європейських партнерів, Україна отримає 12 самохідних гаубиць PzH 2000 вартістю €150 млн від Німеччини.
  • Шість із них надійдуть цього року, ще шість – наступного року, повідомив Пісторіус.
  • Водночас США анонсували новий пакет військової допомоги Україні на $250 млн. Міністр оборони США Ллойд Остін на засіданні на базі «Рамштайн» сказав, що цей військовий пакет збільшить можливості для задоволення зростаючих потреб України.

Контекст

6 вересня на авіабазі в Німеччині проходить 24-те засідання у форматі «Рамштайн» для допомоги Україні. Президент Володимир Зеленський, який також приїхав на засідання, заявляв, що на зустрічі, зокрема, обговорять «далекобійні рішення партнерів».

Німеччина займає друге після США місце за обсягом військової допомоги, що надається Україні.

У серпні німецький уряд підтвердив передачу Україні нового пакета військової допомоги, до якого увійшли додаткова система ППО Iris-T SLS , снаряди калібру 155-м, надводні та розвідувальні дрони.

5 вересня канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив замовлення 17 додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T для України, щоб допомогти відбивати російські атаки.

Танки Leopard та гаубиці PzH 2000. Німеччина та союзники анонсували чергову військову допомогу Україні

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua