У Молдові призупинили останню платіжну систему для грошових переказів у Росію

06 вересня 2024 р. 15:24

06 вересня 2024 р. 15:24


Основні тези

  • Банки Молдови призупинили грошові перекази через російську платіжну систему "Золота Корона" на невизначений термін.
  • За словами Eurocreditbank, перекази були призупинені через необхідні операційні коригування, і банк докладає зусиль для поновлення послуг.
  • "Золота Корона" була останньою платіжною системою, яка дозволяла перекази між Молдовою і Росією після припинення роботи "Юністрим" та "Контакт".
  • 23 серпня Мінфін США ввів санкції щодо трьох російських фінансових компаній, тісно пов'язаних із "Золотою Короною", хоча сама платіжна система в санкційний реєстр не була внесена.

У Молдові призупинили роботу "Золотої Корони"

Банки Молдови зупинили грошові перекази через російську платіжну систему "Золота Корона". Призупинили роботу системи на невизначений термін.

Що передувало зупинці сервісу

Молдова перестала приймати грошові перекази з Росії платіжною системою "Золота Корона". Російські ЗМІ пишуть, що банки країни повідомили про зупинення таких послуг на невизначений період, передає 24 Канал .

Eurocreditbank уточнює, що грошові перекази були призупинені "у зв'язку з необхідними операційними коригуваннями", кредитна організація наголосила, що докладає всіх зусиль для поновлення переказів. Раніше переказ через "Золоту Корону" можна було отримати у відділеннях банків Moldindconbank, Comertbank, Fincombank, Eurocreditbank та Energbank.

"Золота Корона" була останнім сервісом, що дозволяє переказувати гроші між двома країнами. Перекази через "Юністрим" перестали працювати в Молдові влітку 2023 року, а через "Контакт" у лютому 2024 року.

Цікаво! 23 серпня Мінфін США ввів санкції щодо трьох російських фінансових компаній: "Атол", "Діасофт" та Центр фінансових технологій (ЦФТ). З ЦФТ тісно пов'язана "Золота корона". При цьому платіжну систему в санкційний реєстр не внесли. ЦФТ розробляв програмне забезпечення для "Золотої корони", у тому числі мобільний додаток, як зазначено на сайті її оператора.

У Молдові призупинили останню платіжну систему для грошових переказів у Росію

Джерело: 24tv.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua