Готовність захисту об'єктів Укренерго становить понад 85% - Шмигаль

06 вересня 2024 р. 15:31

06 вересня 2024 р. 15:31


Захисні споруди на об'єктах НЕК "Укренерго" готові на понад 85%. На об'єктах, де роботи проводить Агентство з відновлення, готовність нижча, але роботи тривають.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

"Готовність об'єктів Укренерго - понад 85% захисних споруд, готовність об'єктів Агентства з відновлення дещо нижча, але роботи тривають", - сказав Шмигаль.

Загалом, уряд виділив на облаштування пасивного захисту енергетичних об'єктів 10 млрд грн, ще понад 5 млрд грн виділила НЕК " Укренерго ".

Шмигаль зазначив, що за умов відсутності нових атак на енергетичну інфраструктуру є шанс пройти зиму без відключень світла.

"Але ми розуміємо, що ворог не буде давати нам такої розкоші. Їхня терористична і геноцидна політика буде продовжуватися. Ми вже знаємо, що готуються наступні масовані ракетні й дронові удари по нашій енергосистемі", - наголосив Шмигаль.

Як повідомлялося, НЕК «Укренерго» фіналізує будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті, системи захисту ще 22 підстанцій облаштовує Держвідновлення.

Готовність захисту об'єктів Укренерго становить понад 85% - Шмигаль

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua