Уряд передав компанію «Укрбуд» на приватизацію

06 вересня 2024 р. 16:12

06 вересня 2024 р. 16:12


За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Фонд держмайна оголосить електронний аукціон з продажу після затвердження урядом стартової ціни та умов продажу. Орієнтовний термін проведення аукціону – грудень 2024 року.
  • Вартість активів «Укрбуду» на кінець 2023 року становила 266,6 млн грн.

Контекст

Будівельна компанія «Укрбуд» є однією з компаній, пов’язаних з іншою юридичною особою – «Українською державною будівельною корпорацією «Укрбуд». Під час керівництва компанією протягом 2010-2016 років Максимом Микитасем девелоперським бізнесом «Укрбуду» насправді займалася приватна компанія «Укрбуд девелопмент», яка працювала під «оболонкою» державного бренду, але ніякого стосунку до держави не мала, писала ЕП . Йшлося про те, що приватна компанія використовувала державний бренд, а бізнес будувала приватна компанія.

У 2019 році компанія почала переносити терміни введення в експлуатацію будинків на рік і більше. У листопаді 2019 року інвестори «Укрбуду» зареєстрували петицію на сайті президента, у якій закликали Володимира Зеленського розібратися в критичній ситуації навколо «Укрбуду», а в грудні влаштували мітинг під стінами Офісу президента.

У компанії «Укрбуд девелопмент» на стадії будівництва залишилося 26 обʼєктів, 25 з них – житлові комплекси, один – бізнес-центр.

Згодом обʼєкти «Укрбуду» були передані для добудови іншому столичному будівельному гіганту – компанії «Київміськбуд».

На початку 2023 року Фонд держмайна отримав в управління «Укрбуд» як актив що не підлягає приватизації.

У жовтні 2023 року «Укрбуд» оголосила про відновлення роботи . У планах компанії – реформи і ребрендинг.

Уряд передав компанію «Укрбуд» на приватизацію

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua