САП просить конфіскувати квартиру та дві автівки начальниці податкової Полтавщини

06 вересня 2024 р. 16:12

06 вересня 2024 р. 16:12


Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить конфіскувати квартиру в Києві та дві автівки виконувачки обов'язків Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області Алли Рябкової та її родичів.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвища податківця.

Втім, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про очільниці ГУ ДПС Полтавщини Рябкову та її родичів.

«Прокурор САП за матеріалами НАЗК та доказами, зібраними САП спільно з ДБР, звернувся до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів на суму понад 4,5 млн грн, що належать одній з керівниць одного з обласних головних управлінь Державної податкової служби та її родичам, та стягнення їх в дохід держав (цивільна конфіскація)» , – інформує прокуратура.

Як вказують у САП, родичі керівниці податкової Полтавщини впродовж 2020-2023 років за її дорученням набули у власність низку матеріальних активів. Зокрема, її сестра Оксана Остапець придбала квартиру у столиці, батько Михайло Остапець – автомобіль Land Rover Range Rover Velar, 2019 року випуску, а донька Діана Рябкова – автомобіль Toyota C-HR Hybrid 2022 року випуску.

«Аналізом офіційних доходів і витрат сім'ї податковиці встановлено, що вони не мали достатніх законних доходів для придбання цих активів. Зважаючи на викладене, прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з посадової особи активів, законність походження яких викликає обґрунтований сумнів, в дохід держави. Зауважимо, наразі за заявою прокурора про забезпечення позову накладено арешт на вказане майно» , – додали в органі.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію майна заступника начальника управління Держбюро розслідувань. Раніше ВАКС конфіскував майже 2 млн грн депутата з Дніпропетровської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

САП просить конфіскувати квартиру та дві автівки начальниці податкової Полтавщини

Джерело: www.slovoidilo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua