Галущенко розповів про релокацію шахт від лінії фронту, зокрема - з Покровська

06 вересня 2024 р. 16:27

06 вересня 2024 р. 16:27


Релокація шахт з місць поблизу лінії фронту відбувається відповідно до затверджених планів, питання перебуває на погодинному контролі.

Так на питання щодо вивезення обладнання та працівників шахтоуправління «Покровське» з Покровська, де наближається лінія фронту, відповів міністра енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Релокація відбувається відповідно до затверджених графіків та планів, деталі яких я не буду розголошувати. Але по всіх об'єктах вона відбувається і тримається на погодинному контролі. Особливо в тих місцях, де наближається лінія фронту», - сказав Галущенко.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, наразі Міненерго отримало всі урядові розпорядження щодо виконання всіх нормативних та юридичних кроків по релокації обладнання та людей з шахт, розташованих поблизу лінії фронту.

«Міністерство всі ці урядові розпорядження отримало і за необхідності буде вживати заходів щодо релокації», - зазначив Шмигаль.

Зокрема, у Покровську розташована найбільша вугільна шахта в Україні - шахтоуправління «Покровське», яка належить компанії Metinvest B.V.

Як повідомлялося, Донеччина має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км. Покровський напрямок зараз «найгарячіший».

У регіоні триває обов’язкова евакуація, у низці районів оголошена примусова евакуація дітей разом з їхніми батьками або іншими законними представниками.

Галущенко розповів про релокацію шахт від лінії фронту, зокрема - з Покровська

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua