Вдвічі збільшить пропускну здатність: пункт пропуску "Ягодин" планують реконструювати

06 вересня 2024 р. 17:20

06 вересня 2024 р. 17:20


У межах співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури проєкт USAID "Економічна підтримка України" представив новий дизайн реконструкції дорожнього пункту пропуску "Ягодин".

Зазначається, що проєкт оновленого пункту пропуску розробляє компанія Miyamoto Ukraine.

Як наголошують в Мінінфраструктури, реконструкція дозволить збільшити пропускну здатність для вантажного та пасажирського транспорту щонайменше вдвічі, у першу чергу за рахунок збільшення кількості смуг руху з 26 до 52.

Фото 2 — Вдвічі збільшить пропускну здатність: пункт пропуску "Ягодин" планують реконструювати

Що планують зробити

Повідомляється, що у рамках роботи проєкту на пункті пропуску планується:

  • збудувати новий вантажний термінал;
  • створити додаткові смуги для вантажного транспорту, автобусів та легкових автомобілів;
  • звести адміністративні й інженерні споруди.

Нагадаємо, у 2024 році польська компанія "Unibep SA" планує розпочати ремонт міжнародного пункту пропуску "Шегині – Медика" у Львівський області.

Україна відкриває нові пункти пропуску на кордоні з країнами ЄС і модернізує існуючу інфраструктуру

Уряд України затвердив угоду з Угорщиною, яка дозволить відкрити новий пункт пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" для легкового транспорту. Окрім цього, згідно з угодою, розширюється рух транспорту в пункті пропуску "Лужанка - Берегшурань", зокрема для пасажирських та вантажних перевезень, а також порожніх вантажівок.

Також уряд виділив додатково 222 мільйони гривень на розбудову прикордонної інфраструктури з Польщею та модернізацію відповідних пунктів пропуску, зокрема для закупівлі мобільних сканерів.

Додамо, що в рамках співпраці Мінінфраструктури USAID тривають роботи з модернізації найбільш пріоритетних пунктів пропуску на західному кордоні.

Також нагадаємо, що у Закарпатті між селом Біла Церква (Тячівського району) та містом Сігету Мармацієй відкриють новий пункт пропуску на українсько-румунському кордоні.

Вдвічі збільшить пропускну здатність: пункт пропуску "Ягодин" планують реконструювати

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua