Готовність захисних споруд на обʼєктах «Укренерго» перевищує 85% – Шмигаль

06 вересня 2024 р. 18:01

06 вересня 2024 р. 18:01


За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Загалом уряд виділив на облаштування пасивного захисту енергетичних обʼєктів 10 млрд грн, ще понад 5 млрд грн виділила компанія «Укренерго».
  • За умов відсутності нових атак на енергетичну інфраструктуру є шанс пройти зиму без відключень світла, вважає голова уряду.
  • Водночас Шмигаль зазначив, що «терористична і геноцидна політика» РФ буде продовжуватися. «Ми вже знаємо, що готуються наступні масовані ракетні й дронові удари по нашій енергосистемі», – наголосив премʼєр.

Контекст

У серпні Держвідновлення повідомило, що «Укренерго» фіналізує будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті, а системи захисту ще 22 підстанцій облаштовує Держвідновлення.

У НЕК запевнили, що захисні споруди вже збудовані на переважній більшості підстанцій. Згідно з розрахунками, пошкодження внаслідок російських дронових ударів по об’єктах системи передачі електроенергії без захисних споруд були б у 5-6 разів більшими.

30 серпня під час засідання Ставки верховного головнокомандувача президент Володимир Зеленський вирішив, що голова «Укренерго» Володимир Кудрицький має написати заяву про звільнення за власним бажанням. Причина рішення Ставки – незавершені захисні конструкції навколо підстанцій «Укренерго», що після російського масованого обстрілу 26 серпня призвело до перебоїв із постачанням електрики.

Сам Кудрицький заявив, що його звільнення не повʼязане із захистом підстанцій .

У чому реальні причини звільнення Кудрицького, кому це вигідно, та якими можуть бути наслідки, читайте у статті Forbes .

Готовність захисних споруд на обʼєктах «Укренерго» перевищує 85% – Шмигаль

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua