Вже 82% об'єктів житлово-комунального господарства готові до опалювального сезону - Шмигаль

06 вересня 2024 р. 18:15

06 вересня 2024 р. 18:15


Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що 82% об'єктів житлово-комунального господарства в країні вже готові до опалювального сезону. У деяких регіонах рівень готовності є нижчим за середній. Про це він повідомив під час виступу у Верховній Раді.

"Почну з того, що осінньо-зимовий період буде надзвичайно складним. За даними Мінінфраструктури підтверджується готовність станом на зараз на 82% об'єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону. В тилових регіонахці показники трошки вищі, в прифронтових територіях дещо нижчі", - сказав Шмигаль.

За словами Шмигаля, у Запорізькій області рівень готовності до опалювального сезону становить 79%, тоді як на Херсонщині цей показник найнижчий – 54%

Окрім цього, українським містам та підприємствам необхідно додатково забезпечити 423 установки, 300 когенераційних установок та 300 блоково-модульних котелень.

Шмигаль підкреслив, що особливу увагу приділяють Харкову та Харківській області, щоб забезпечити їх необхідним обладнанням для стабільної роботи взимку.

Додамо, що раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна зможе пройти зиму без серйозних проблем з електропостачанням , якщо не відбудеться нових важких атак з боку Росії.

Вже 82% об'єктів житлово-комунального господарства готові до опалювального сезону - Шмигаль

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua