МАГАТЕ, Франція й Енергоатом уклали угоду щодо підтримки українських АЕС

06 вересня 2024 р. 18:17

06 вересня 2024 р. 18:17


Міжнародне агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) цього тижня підписало угоду з Францією та НАЕК "Енергоатом" щодо підтримки українських атомних електростанцій.

Про це повідомляється на сайті МАГАТЕ, передає Укрінформ.

"Цього тижня МАГАТЕ підписало угоду з Францією та НАЕК "Енергоатом" щодо підтримки українських АЕС. Україна отримає необхідні запасні частини для аварійних дизель-генераторів на Південноукраїнській АЕС", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у разі втрати електроенергії за межами станції АЕС покладаються на таке обладнання, яке забезпечує живлення для безперервної безпечної та надійної роботи.

"Технічне обслуговування та функціональність, включаючи наявність запасних частин, є важливими для забезпечення належного функціонування та запобігання ядерній аварії через втрату електроенергії за межами станції. Така допомога також була надана Україні у 2023 році", - зауважили в МАГАТЕ.

Як повідомляв Укрінформ, масова повітряна атаки Росії 26 серпня, спрямована на енергетичну інфраструктуру України, спричинила значні коливання в енергопостачанні та призвели до тимчасового зупинення або відключення реакторних установок на Рівненській та Південноукраїнській АЕС. Це також вплинуло на ситуацію з енергопостачанням на Хмельницькій АЕС та Чорнобильській станції.

МАГАТЕ, Франція й Енергоатом уклали угоду щодо підтримки українських АЕС

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua