Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США відновлення енергетики

06 вересня 2024 р. 18:17

06 вересня 2024 р. 18:17


Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США, в.о спеціального представника США з питань економічного відновлення України Річардом Вермою захист енергетичної інфраструктури.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі , передає Укрінформ.

"Обговорили ключові напрями співпраці, приділивши особливу увагу захисту та відновленню енергетичної інфраструктури. Розповів про наші проєкти та плани з розвитку децентралізованої генерації", - зазначив Шмигаль.

Очільник уряду також наголосив на важливості оперативної передачі Україні 50 мільярдів доларів від доходів заморожених російських активів. За його словами, уряд спільно з партнерами активно працює над відповідним механізмом.

Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США відновлення енергетики

На зустрічі також були присутні представники провідних американських приватних компаній, які підтвердили свою готовність до довгострокових інвестицій в Україну . "Обговорили страхування воєнних ризиків, що сприятиме залученню бізнесу до проєктів відбудови. Україна вже активно реалізує програми швидкого відновлення і запрошує американський бізнес стати частиною цих процесів", - зауважив глава уряду.

Прем'єр-міністр подякував Президентуві США, Конгресу та американському народу за значну підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, в.о. спецпредставника США з питань економічного відновлення України, заступник держсекретаря США Річард Верма прибув із візитом до Києва.

Фото: Шмигаль, Телеграм

Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США відновлення енергетики

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua