В Україні почали знижуватися ціни на яблука

07 вересня 2024 р. 14:48

07 вересня 2024 р. 14:48


Українські садівники змушені знижувати ціни на яблука, оскільки на них низький попит. Про це пише EastFruit.

Вказується, що така тенденція спостерігається вже третій тиждень поспіль. Поки що якісні сортові яблука надходять у продаж за 12-18 грн/кг. Це в середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

На сьогоднішній день у продаж в основному надходять яблука осінніх сортів, які не придатні для зберігання, тому садівники прагнуть реалізувати їх першочергово і знижують опускні ціни на продукцію, - йдеться в повідомленні.

Додамо, що для зимового зберігання найкраще підходять осінні та зимові сорти яблук, які мають щільну шкірку та довго зберігають свої смакові якості. Ось деякі з найкращих сортів для зберігання взимку:

Антонівка : Один із найпопулярніших сортів для зберігання. Яблука зі щільною м'якоттю і яскравим кисло-солодким смаком, добре зберігаються до весни.

Симиренко (Ренет Симиренка) : Зелені яблука зі щільною і соковитою м'якоттю, характерним ароматом і солодким смаком. Цей сорт відмінно зберігається до весни.

Айдаред : Сорт із червоною шкіркою і світлою, соковитою м'якоттю. Айдаред добре зберігається в прохолодних умовах, зберігаючи свої смакові якості до весни.

Голден Делішес : Золотисто-жовті яблука з м'яким солодким смаком і ароматом. Ці яблука добре зберігаються в прохолодних умовах, і їхній смак стає навіть кращим з плином часу.

Мелроуз : Великі, червоні яблука з соковитою, солодкою і ароматною м'якоттю. Підходять для тривалого зберігання, особливо якщо тримати їх у прохолодному місці.

Глостер : Яблука з яскраво-червоною шкіркою і солодким, трохи кислуватим смаком. Можуть зберігатися до весни без втрати смакових якостей.

Лобо : Яблука з червоною шкіркою, солодким смаком і соковитою м'якоттю. Зберігаються досить довго, особливо в прохолодних умовах.

Для кращого зберігання яблук важливо забезпечити прохолодне (близько 0-4 °C), темне і вологе місце, як-от льох або холодильник, а також уникати їхнього контакту з іншими плодами, особливо з фруктами, що виділяють етилен, який прискорює процес дозрівання і псування.

В Україні почали знижуватися ціни на яблука

Джерело: socportal.info (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua