У деяких регіонах України оренда квартир зросла за рік на 50-100%

07 вересня 2024 р. 16:23

07 вересня 2024 р. 16:23


На ринку оренди житла продовжують зростати ціни та попит, особливо це спостерігається у Києві та столичному регіоні.

За даними Асоціації фахівців з нерухомості України, орендні ставки у Києві зросли на 15% за літні місяці, попит на ринку далі залишається високим.

"Шукають житло студенти.  До Києва продовжують їхати люди з прифронтових регіонів. Зокрема, є випадки, коли харків'яни переїжджають із західної України - там дорого, в столиці дешевше і більше роботи", - пояснила Delo.ua президентка АФНУ Олена Гайдамаха.

За її словами, попри стрімке зростання попиту, ціни в столиці наразі не досягли довоєнних показників. Водночас у Львові, в Закарпатській області ціни вищі за довоєнні, проте попит там зменшується, орендні ставки не ростуть.

Оренда квартир: ціни у серпні-вересні 2024 у регіонах України

За даними статистики ЛУН, середня вартість оренди однокімнатної в столиці складає 15 тис. грн, двокімнатної - 25 тис. грн. У Львові винайняти житло в середньому можна за 16 тис. грн, в Ужгороді - за 19 тис. грн.

Фото 2 — У деяких регіонах України оренда квартир зросла за рік на 50-100%

Далі за рейтингом цін - Івано-Франківськ, де однокімнатну можна винайняти за 14 тисяч гривень на місяць, а також Рівне та Полтава з ціною 13 тисяч гривень.

Дані аналітики маркетплейсу DIM.RIA дещо відрізняються і вказують на те, що найдорожчою локацією для оренди квартири все ж таки залишається Київ з середнім цінником 18 205 грн за однокімнатну квартиру.

Найдешевшу середню вартість однокімнатної в Україні зафіксовано в Херсонській області з цінником 3 225 грн за місяць.

Фото 3 — У деяких регіонах України оренда квартир зросла за рік на 50-100%

Ціни ростуть і в інших регіонах, найактивніше — у Житомирській, Волинській, Рівненській областях (від +39% до +114% за рік).

Фото 4 — У деяких регіонах України оренда квартир зросла за рік на 50-100%

Столиця дає змогу обрати більш бюджетне житло залежно від району. Найнижчі ціни можна знайти у Деснянському районі, в середньому 10 293 грн за однокімнатну квартиру, а от найдорожчим став Шевченківський район зі середньою ціною оренди за місяць 23 408 грн.

У деяких регіонах України оренда квартир зросла за рік на 50-100%

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua