Intel розглядає можливість розділення на дві компанії для подолання кризи

08 вересня 2024 р. 00:24

08 вересня 2024 р. 00:24


Intel співпрацює з банкірами, намагаючись подолати один із найважчих періодів у своїй історії. Серед можливих рішень розглядається розділення компанії на дві частини.

Про це пише Bloomberg.

Ще у 2021 році доходи Intel утричі перевищували доходи Nvidia, але зараз компанія суттєво відстає від конкурента.

Після останнього звіту про прибутки акції Intel впали до найнижчого рівня з 2013 року. Від початку року їх вартість знизилася майже на 60% — з 47,8 до 20,13 долара.

Ринкова капіталізація компанії тепер становить лише 86 мільярдів доларів, і вона більше не входить до переліку 10 найбільших виробників мікросхем у світі.

Щоб пережити найскладніший період у своїй 56-річній історії, Intel працює з інвестиційними банкірами з Morgan Stanley і Goldman Sachs Group Inc.

Компанія обговорює різні сценарії порятунку, включно з поділом бізнесу дві різні компанії та скасуванням проєктів.

Потенційне відокремлення або продаж ливарного підрозділу Intel, який націлений на виробництво мікросхем для зовнішніх споживачів, стане поворотним моментом для головного виконавчого директора Пета Гелсінгера, який розглядав цей бізнес як ключ до відновлення позицій Intel серед виробників мікросхем і сподівався з часом конкурувати з іншими виробниками, як TSMC.

План Гелсінгера з відновлення позицій Intel базувався на роботі за двома напрямами — розробка чипів та виробництво мікросхем. Утім найбільшим клієнтом заводської мережі Intel залишається сама Intel. Поки ливарний бізнес не матиме більше зовнішніх клієнтів, він і далі матиме фінансові труднощі.

У минулому кварталі компанія зазнала чистих збитків у розмірі 1,61 мільярда доларів. Операційні збитки сягнули 2,8 мільярда доларів.

Intel вже вдавалася до скорочення витрат шляхом звільнення близько 15 тисяч працівників та призупинення виплати дивідендів.

Intel розглядає можливість розділення на дві компанії для подолання кризи

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua