Технологічні гіганти втрачають свою вартість через зростання витрат на ШІ

08 вересня 2024 р. 03:28

08 вересня 2024 р. 03:28


Ринкова вартість провідних технологічних компаній знизилася в серпні через побоювання щодо зростання витрат на інфраструктуру штучного інтелекту та ймовірності рецесії, яка може особливо сильно вдарити по акціях цих компаній під час корекції ринку.

Про це пише Reuters.

Що призвело до падіння доходів

Минулого місяця вартість Alphabet, материнської компанії Google, знизилася на 4,7% через падіння доходів від реклами на YouTube.

До падіння акцій також призвело рішення американського суду про порушення Google антимонопольного законодавства та поява нового конкурента — OpenAI, який розробляє прототип пошукової системи на базі штучного інтелекту.

Акції Amazon впали на 4,5% через уповільнення продажів в інтернеті.

Капіталізація Tesla минулого місяця впала на 7,7% після слабких показників другого кварталу та новин про те, що Канада планує запровадити 100% мито на електромобілі китайського виробництва.

Nvidia, найбільший виробник чипів для ШІ, яка контролює понад 80% ринку, також зазнала падіння ринкової вартості на 7,7% до $2,92 трлн в останній тиждень серпня.

Це сталося після того, як компанія спрогнозувала нижчу, ніж очікувалося, рентабельність продажів у третьому кварталі та повідомила про дохід, що відповідає очікуванням, але не перевершив їх.

На противагу цьому, акції Meta зросли майже на 10% після того, як компанія перевершила очікування ринку щодо доходів за другий квартал і прогнозувала високе зростання доходів у третьому кварталі. Це свідчить про те, що високі витрати на рекламу в її цифрових сервісах можуть компенсуватися інвестиціями в ШІ.

Технологічні гіганти втрачають свою вартість через зростання витрат на ШІ

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua