ПриватБанк отримав від ЄБРР портфельні гарантії для кредитування бізнесу на €400 млн

12 вересня 2024 р. 14:08

12 вересня 2024 р. 14:08


За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Договір передбачає, що ЄБРР покриватиме до 50% кредитного ризику ПриватБанку за кожним кредитом у рамках портфелю нових виданих кредитів приватним позичальникам на загальну суму €400 млн.
  • Ця угода включає кредитування: з наданням грантової підтримки від міжнародних донорів – для кредитів на інвестиційні цілі; проєктів із забезпечення енергонезалежності для бізнес-клієнтів; для ОСББ та приватних осіб; для мікро, малих та середніх клієнтів; проєктів, що підтримують жіночий бізнес, ветеранський бізнес, релокований бізнес та бізнес, який постраждав від воєнних дій.
  • ПриватБанк зможе збільшити підтримку українських компаній та розширити фінансування проєктів з виробництва харчових продуктів, енергоефективності та виробленню енергії, зазначив ПриватБанк.

Контекст

Минулого року ЄБРР надав €2,1 млрд в Україні , що на 23,5%, або на €0,4 млрд більше, ніж у 2022 році. Загальний обсяг коштів, виділених в Україні з початку російського вторгнення, сягнув €3,8 млрд.

ЄБРР планує інвестувати в Україну до €10 млрд протягом наступних пʼяти років, повідомили в інтервʼю Forbes Ukraine віцепрезидент ЄБРР Юрген Рігтерінк та директор банку в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патрон.

Реагуючи на кризу, спровоковану війною, ЄБРР сфокусувався на пʼяти основних напрямках для підтримки України, частково у приватному секторі, частково у державному секторі.

Йдеться про енергетичну безпеку, важливу інфраструктуру, продовольчу безпеку, підтримку бізнесу і торгове фінансування.

За словами Рігтерінка, завдяки рішенню банку збільшити капітал на €4 млрд. ЄБРР може перетворити це у 4-6 разів більший обсяг інвестицій. Тож, протягом наступних пʼяти років банк очікує, що зможе вкладати в проєкти в Україні €1,5-2 млрд щороку.

ПриватБанк отримав від ЄБРР портфельні гарантії для кредитування бізнесу на €400 млн

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua