ДТЕК інвестує €140 млн в установки зберігання енергії

12 вересня 2024 р. 15:57

12 вересня 2024 р. 15:57


За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Очікується, що батареї будуть введені в експлуатацію не пізніше вересня 2025 року та розпочнуть надання допоміжних послуг НЕК «Укренерго».
  • Йдеться про низку об’єктів, географічно розподілених по Україні.
  • Згідно із повідомленням, установки зберігання енергії є стратегічним напрямком розвитку групи ДТЕК.
  • Цього року ДТЕК вже стала учасником будівництва першого в Польщі значного проєкту з систем зберігання електроенергії.

Контекст

«Укренерго» 15 серпня провів перший довгостроковий аукціон із закупівлі допоміжних послуг для балансування енергосистеми. Перемогли 12 учасників з 39. За право підписати з «Укренерго» п’ятирічні контракти у євро 39 компаній боролися на аукціоні 15 серпня настільки запекло, що спустили ціну на 25-57%.

22 серпня компанії групи ДТЕК разом з іншими гравцями енергетичної галузі перемогли в аукціоні НЕК «Укренерго» з можливістю підписати 5-річний контракт в євро на надання допоміжних послуг. Переможці мають побудувати системи збереження енергії загальною потужністю 99 МВт до вересня 2025 року. Наразі в Україні немає жодної промислової батарейки, яка б надавала послуги «Укренерго».

ДТЕК інвестує €140 млн в установки зберігання енергії

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua