ФДМУ перерахував майже $6,5 млн з рахунків Богуслаєва на відновлення України

13 вересня 2024 р. 15:38

13 вересня 2024 р. 15:38


Фонд державного майна перерахував до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії $6,48 млн, що еквівалентно 266,9 млн грн. Це гроші колишнього президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва, які зберігалися на рахунку в АТ "Мотор Банк".

Про це повідомила пресслужба Фонду держмайна.

Зазначається, що у серпні 2024 року ФДМУ передав Фонду ліквідації наслідків збройної агресії частину конфіскованих коштів Богуслаєва – 79,5 млн грн які були розміщені на рахунках АТ "ПУМБ".

До цього було передано активи на 366 млн грн.

Нагадаємо, наприкінці липня ВАКС націоналізував та передав до управління Фонду держмайна активи В’ячеслава Богуслаєва та його ділового партнера Петра Кононенка.

22 січня 2024 року Міністерство юстиції України звернулося до Вищого антикорупційного суду з позовом , в якому пропонувало конфіскувати майно Богуслаєва.

25 червня цього року Апеляційна палата цього суду підтвердила рішення першої судової інстанції про стягнення в дохід держави активів експрезидента "Мотор Січі", зокрема "Мотор-Банку".

Справа Богуслаєва: що відомо

Нагадаємо, що СБУ затримала Богуслаєва 22 жовтня 2022 року. За даними спецслужби, він налагодив транснаціональні канали незаконного постачання до країни-агресора оптових партій українських авіадвигунів, які окупанти використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів.

24 жовтня Шевченківський районний суд Києва заарештував Богуслаєва, якому СБУ інкримінує статті 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі агресору).

Тоді ж у Богуслаєва виявили і російське громадянство , яке він має ще з 2000 року.

Також було встановлено, що у квітні 2022 року він навмисно заблокував поставку гелікоптера для потреб Головного управління розвідки Міноборони України.

4 листопада суд наклав арешт на все майно президента корпорації "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва.

ФДМУ перерахував майже $6,5 млн з рахунків Богуслаєва на відновлення України

Джерело: delo.ua (Фінанси)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua