Поруч з українськими АЕС пролетіло понад 100 російських дронів та ракет менш ніж за місяць – «Енергоатом»

13 вересня 2024 р. 18:02

13 вересня 2024 р. 18:02


Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Дії Росії становлять безпрецедентну загрозу не лише для України, а й для всього континенту.
  • «Енергоатом» надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій.
  • НАЕК закликає міжнародну спільноту змусити РФ припинити створювати загрози атомним станціям України.

Контекст

Раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявляв, що тотальний блекаут можливий , якщо росіяни влучать у підстанції, які видають електроенергію з АЕС у мережу . За його словами, «Енергоатом» досі не захистив свої підстанції від можливих обстрілів.

12 вересня група експертів Міжнародного агентства з атомної енергії відвідала одну з електричних підстанцій, яка має безпосередній вплив на безпеку і стабільність роботи АЕС. Надалі моніторингові місії будуть присутніми на критично важливих для безпеки ядерних установок електричних підстанціях .

В Україні тисячі електропідстанцій. Але ключові – десять пов’язаних з АЕС, знищення яких може занурити країну в темряву та спровокувати радіаційну аварію, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко. Детальніше про те, чи захистить моніторинг МАГАТЕ підстанції від обстрілів РФ, а країну – від тотального блекауту – у матеріалі Forbes Ukraine .

Поруч з українськими АЕС пролетіло понад 100 російських дронів та ракет менш ніж за місяць – «Енергоатом»

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua