АРМА виявило майже 400 млн грн на рахунках компаній, підозрюваних у махінаціях із держзакупівлями

13 вересня 2024 р. 20:57

13 вересня 2024 р. 20:57


Агентство з розшуку та менеджменту активів виявило близько 400 мільйонів гривень (300 мільйонів гривень та 2 мільйони доларів США), розміщених на рахунках компаній, які підозрюються в незаконних махінаціях під час проведення державних закупівель для енергетичного сектора.

Про це повідомила пресслужба АРМА.

Згідно з даними слідства, посадові особи низки державних компаній, діючи у змові з приватними підприємцями, зловживали службовим становищем для незаконного заволодіння державними коштами.

Запит на розслідування був поданий Бюро економічної безпеки. Крім грошових коштів, АРМА також виявило 11 об’єктів нерухомості, 6 земельних ділянок та 15 одиниць зброї, які пов'язані зі схемою.

"Інформацію щодо виявлених активів передано правоохоронцям для накладення арешту та повернення коштів у державний бюджет", — зазначив заступник голови АРМА Павло Великоречанін.

Він підкреслив, що АРМА продовжує працювати для того, щоб незаконно отримані кошти були повернуті та використовувалися на благо України.

Нагадаємо, в серпні АРМА виявило нерухомість та понад 100 млн гривень на рахунках компанії та її директора, які співпрацювали з російськими спецслужбами. Тоді було виявлено житлову та нежитлову нерухомість, а також банківські рахунки, які належали компанії та її директору. На цих рахунках було виявлено понад 100 млн гривень, ймовірно отриманих, у тому числі, в результаті співпраці з країною-агресором РФ.

Раніше АРМА отримало в управління понад 2,2 млрд грн , які були арештовані на рахунках онлайн-казино, пов'язаного з представниками держави-агресора.

Джерело фото: ua.depositphotos.com

АРМА виявило майже 400 млн грн на рахунках компаній, підозрюваних у махінаціях із держзакупівлями

Джерело: delo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua