Кабмін схвалив проєкт держбюджету на 2025 рік

14 вересня 2024 р. 09:45

14 вересня 2024 р. 09:45


«Усі внутрішні ресурси знову спрямовуватимемо на ці цілі. Витрати на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн, – повідомив глава уряду. – Буде більше грошей на українську зброю, техніку, дрони».

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

Другий пріоритет, за його словами, – це фінансування захищених статей бюджету, тож на соціальний захист буде виділено 400 млрд гривень.

«Пенсії будуть проіндексовані, а субсидії виплачуватимуться всім, хто цього потребує, – запевнив Шмигаль. – 211 млрд буде спрямовано на охорону здоров'я та майже 170 млрд на освіту».

Підтримка регіонів та бізнесу – це третій пріоритет. Продовжиться допомога місцевим бюджетам за рахунок дотацій та субвенцій. Передбачено кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Також буде продовжено програму гуманітарного розмінування та програму «еОселя».

Зазначається, що новацією цього бюджету стане реалізація нової моделі управління публічними інвестиційними проектами, що зробить капітальні витрати більш прозорими та ефективними. Зокрема, пріоритетом буде відновлення, енергетичні проєкти та реалізація нової ветеранської політики.

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Олеся Цвірка

Кабмін схвалив проєкт держбюджету на 2025 рік

Джерело: lenta.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua